PI-X indtog gulvet til årets forårsstævne i København

Af Andrea Joensen, instruktør på PI-X

Fotos: Max Fokuss

 

I år havde holdet PI-X fra PI Gymnastik æren af at åbne DGI Storkøbenhavns forår stævne, der fandt sted i begyndelsen af marts. En fed oplevelse for hele holdet.

Forårsstævnet er en fast tradition i gymnastikverdenen, hvor samtlige hold fra de mange lokale foreninger samles til et par opvisningsdage og fremviser deres program og det, de har arbejdet på hele vinteren i træningssalene.

Stemningen var høj, og PI-X’ optræden blev mødt med stor begejstring fra tilskuerrækkerne.

PI-X er et dansehold, der siden 2019 har haft de samme dedikerede undervisere, Andrea Joensen og Miran Ugljen.

Holdet består af 23 dansere, hvoraf nogle har været med helt fra start, og nogle nye er kommet til. Alle på holdet kommer med ret forskellige baggrunde indenfor dans og gymnastik. De sidste par år har holdet også haft fornøjelsen af at få nogle dygtige mandlige dansere på holdet.

De ugentlige træninger er bygget på contemporary og house – to stilarter, som man kunne tro ville være modsætningsfulde, men som faktisk komplementerer hinanden meget godt. Ved at bruge elementer fra både contemporary og house får danserne mulighed for at forbedre deres færdigheder på flere fronter.

Contemporary er meget teknikbaseret og fokuserer typisk på musikalitet og udtryk gennem flydende bevægelser i alle niveauer, mens house er meget ”footwork” baseret og lægger vægt på rytme gennem mere pulserende og komplekse musikalske koreografier.

Denne dynamiske kombination af contemporary og house giver danserne en alsidig træning, der ikke kun forbedrer deres tekniske evner, men også deres samarbejdsevner, kropsudtryk og udforskning af forskellige bevægelsesmønstre.

Selvom PI-X ikke er det mest aktive hold i forhold til at deltage i mange opvisninger i løbet af sæsonen – tre opvisninger i denne sæson – er stævnerne stadig en fantastisk mulighed for danserne for at vise deres hårde arbejde og styrke fællesskabet på tværs af holdet.

At være det første hold på gulvet betød også, at vi kunne nyde resten af tiden med at opleve og støtte de andre dygtige hold, der var på gulvet i løbet af forårsstævnet.
Fra PI Gymnastik deltog også PI Dans, PI Elitepiger, PI Fokus, PI Opvisningsholdet, PI Piger, PI Urban og PI Øvede.

Tak til støtteforeningen PI-Københavns Venner, der igen i denne sæson har ydet støtte til transport til PI Gymnastiks hold. Dette er et meget værdsat bidrag til de hold, der netop hyppigt rejser rundt til opvisninger og stævner rundt om i landet for at repræsentere PI Gymnastik og PI-København.