Bangkok Maraton 2018

Opdateret 3. marts 2019

Af Allan Valkki, PI – København, Motionsafdelingen

Fotos. Christian Valkki

PI-København - motionsafdelingen deltog med en enkelt deltager og mindre supportgruppe i

BDMS BANGKOK Marathon 2018.

Et større arrangement opdelt med Maraton, halvmaraton samt 10 og 5 kilometer. Varmen gør at løbet skydes igang ved midnat, hvilket betyder, at deltagerne skal være på plads senest lørdag kl.2330.

Start og mål ved Sanam Chai Road, der ligger ved siden af det storslåede kongelige palads.10 minutter før start var der officiel velkomst og alle stod ret da den thailandske nationalmelodi blev afspillet.

Jeg har tidligere deltaget i Marathon i Thailand, hvor antallet af vesterlændinge var på omkring 50 ,her, i Bangkok er der langt flere, men langt størstedelen asiater, primært thaier men også kinesere og japanere.
Præcis ved midnatstid blev løbet sat igang og vi løb en lille sløjfe omkring det kongelige palads inden ruten gik over en af broerne ved bangkok´s store flod Chao Phra Ya.
Temperatur omkring 30 grader og vindstille  - luftfugtighed omkring de 80!!!
Vi løber mod vest og ud af byen.

Af hensyn til trafikken afvikles løbet på en ret kedelig ud-hjem rute med vendepunkt på en motorvejsstrækning ved PutthaMonthon Sai 2 Road.

Tænker at afspærring af Bangkoks centrum vil være trafikalt umuligt!!

Vanddepoter for hver 2 km fungerede fint og ved 10 km var der frugt og energidrik samt de kvalmsøde - og nødvendige - energi gel. De første afrikanske løbere kom løbende imod mig da jeg havde passeret 14 km - og nu kunne jeg følge med i placeringerne resten af løbet.

Ikke et maratonløb med stor tilgang af verdensklasseløbere - pengebeløbet til vinderen - 50.000 thai baht (ca.10.000 dkr) afspejler nok også dette. Men varmen og luftfugtigheden er også en væsentlig årsag til, at det ikke bliver her der sættes rekord!

Vinderen fra Eritrea - Wendwesen Tilahun Damte i tiden 02:26:39.

Hurtigste skandinav blev Thorstein Bjerland fra Norge i 02:45:09 ( 13.plads).
Bangkok Marathon kan anbefales -især hvis den skal kombineres med en uges ferie i herlige Bangkok... men ruten er - mildt sagt - kedelig !
Heldigt at vi om torsdagen fik mulighed for at opleve den fantastiske lysfest på floden Chao Phra Ya “ Loy Krathong”.
Et velorganiseret løb som blev afviklet for 31.gang.

Tak til mine heppere og stor tak til PI-København støtteforening for hjælp ved tilmeldingen.

Del siden